Slik behandler du viltet

Å behandle viltet riktig før og etter utstopping er viktig for å få det beste resultatet.
Behandling av vilt  Etter at viltet er funnet eller skutt må det fryses ned så raskt som mulig. Legg det i en tett plastpose. Pakk det ikke inn i papir, fordi at dersom det blir liggende lenge i fryseren er dette med på å tørke ut viltet. Om viltet er tilgriset med blod, behøver ikke det å bety noe for resultatet, for alt blir vasket før garving. Men jo finere det ser ut når du leverer det, jo lettere er det å få et fint resultat. Endel vilt kan ikke fritt stoppes stoppes ut. Men dette ordner preparanten med på spesielle søknadskjema.
Flåing for hodemontasje Snitt i nakken, kutt skinnet bak forbeina. Salt godt på skinnets kjøttside, i øyner, munn og nese. Frys det ned dersom det ikke kan leveres i løpet av et par dager. Behandling etter utstopping Ferdig utstoppa fugler tørker du støv av med en lett fuktet bumullsdott. Knip alt vannet ut av den og stryk den lett over fjærene. Pelsdyr blåses eller støvsuges rene for støv. Utstoppet vilt bør ikke lagres mørkt og fuktig.